IZLOŽBA KNJAŽEVSKO SRPSKOG TEATRA U MUZEJU POZORIŠNE UMETNOSTI SRBIJE

Društvo Kultura

U sredu, 3. aprila, u 19 sati, u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu, biće otvorena izložba“ Prvaci kragujevačke scene i srpske glume Ljubomir Ubavkić Pendula i Mirko Babić“, posvećena glumačkim velikanima Knjaževsko-srpskog teatra.

Ova izložbena postavka na više od dvadeset velikih panoa kroz fotografije hronološki predstavlja sve faze glumačkog stvaralaštva Ljubomira Ubavkića Pendule i Mirka Babića u pozorištu, na filmu i televiziji. Sastavni deo izložbe su i fotografije iz ličnog i porodičnog života dvojice glumaca, nagrade koje su tokom svojih bogatih karijera dobijali, lični predmeti, kao i kostimi iz predstava. Izložba je deo manifestacije Dani Kragujevca u Beogradu koju organizuje Udruženje Kragujevčana i prijatelja Kragujevca u Beogradu.

Autori izložbe su Katarina Babić, viši kustos Spomen parka Kragujevački oktobar, Ana Kolbjanova, scenograf i Marko Misirača, reditelj. Autor izloženih kostima i skica je kostimograf Knjaževsko-srpskog teatra Jelena Janjatović.

U programu svečanog otvaranja ove izložbe učestvuju: Gorica Popović, glumica, Ivana Vujić, reditelj i v. d. direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, Miljan Bjeletić, Član Gradskog veća za kulturu Grada Kragujevca, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra i, kao domaćin, Biljana Ostojić, kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

IZVOR: GTO Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.