Izložba slika Vladana Subotića i monografija o njegovom stvaralaštvu u „Kući Đure Jakšića”

Kultura

Stvaralaštvo jednog od najpoznatijih i najpriznatijih kragujevačkih slikara Vladana Subotića biće predstavljeno večeras, u sredu, 21. jula u Galeriji „Kuće Đure Jakšića” u Karađorđevoj ulici.

Monografiju „Vladan Subotić” autora Živomira Rankovića objavila je izdavačka kuća UK „Koraci” iz Kragujevca. Takođe, u istom prostoru biće otvorena i izložba Subotićevih slika, mahom iz privatnih kolekcija.

Slikar Vladan Subotić rođen je 1940. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1967. godine, a od 1969. godine je član ULUS-a. Na specijalizaciju u Pariz otišao je 1973. godine, kao stipendista Vlade Francuske, a na Akademiji lepih umetnosti (Beaudž Arts) usavršavao se kod čuvenog profesora Mišela Sanžijea, Pikasovog učenika. Početkom 80-ih umetničko stvaralaštvo Vladana Subotića svrstano je u Kulturno istorijsku baštinu Jugoslavije.

O Subotićevom likovnom stvaralaštvu govoriće Maja Stanković, kustos u Galeriji „Kuće Đure Jakšića”. Otvaranje izložbe i promocija monografije je u 19 sati.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.