Jasna Veljanović (Nova snaga Kragujevca): Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu više od 20 godina nema svoju zgradu

Politika

Jasna Veljanović, mr kompozicije i specijalista muzičke teorije, redovni profesor FILUM-a i odbornički kandidat izborne liste NOVA SNAGA KRAGUJEVCA – NIKOLA NEŠIĆ, još jednom podseća sa kakvim se izazovima suočavaju studenti i profesori zbog nedostatka adekvatnog prostora. 

Trenutno se nastava odvija u O.Š. „Milutin i Draginja Todorović“, O.Š. „Đura Jakšić“, Radničkom univerzitetu, Ekonomskom fakultetu, Pravnom fakultet, Fakultetu inženjerskih nauka i Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Previše lokacija za FILUM koji svake godine završi veliki broj Kragujevčana, ali studenata iz drugih gradova i to na smerovima književnosti, likovne i muzičke umetnosti.

Lokalna samouprava ništa nije uradila po pitanju izgradnje novog objekta, adaptacije postojećih ili iznamljivanja prostora. Mnogo ideja čuli smo tokom prethodnih 10 godina, ali nije se odmaklo dalje od obećanja.

Podržite listu broj 8. na lokalnim izborima i nama će ovo pitanje biti na vrhu liste prioriteta, jer je za nas kultura mnogo više od sticanja jeftinih političkih poena.

Tagovi:

2 thoughts on “Jasna Veljanović (Nova snaga Kragujevca): Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu više od 20 godina nema svoju zgradu

  1. Taj Fakultet radi kao tezgarška ispostava profesora iz Beograda. Štancuju se diplome umetnika sa kojima studenti jednako mogu da prodaju svoje radove i bez diploma na novom Trgu Radomir Putnik. Posebno iz oblasti unutrašnja arhjitektura koja je deo Arhitekture, a da Univerzitet Arhitekturu, nema već mi roditelji moramo da plaćamo školovanje van Kragujevac. Sramota za rektora VELIKA ! Bolje ga ugasite nego da se deca školuju a da profili nemaju nikakvu budućnost za studente u praksi !

  2. Sto vam rektor nije dao da se smestite u centar izvrsnosti? A da, on ce tamo da se useli sa svojima..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.