Javna rasprava o izmeni budžeta Kragujevca do 17. juna

Ekonomija Grad

Javni uvid u Nacrt Odluke o izmeni budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu, zainteresovani građani su mogli da obave lično u sali 105 zgrade Grada, od 9 do 12 časova, gde su im ovlašćena lica iz Gradske uprave za zajedničke poslove pružala dodatna obaveštenja i odgovore na postavljena pitanja.

Razlog za rebalans budžeta grada Kragujevca je činjenica da će Gradsko veće predložiti reorganizaciju gradskih uprava tako da će prema zamišljenoj dinamici, a ako Skupština grada usvoji taj predlog, od 1. jula ove godine, početi sa radom deset novih gradskih uprava, umesto pet do sada postojećih. Da bi uprave bile funkcionalne, odnosno da bi mogle da posluju od 1. jula, potrebno je da imaju opredeljene budžete, tako da se ukazala potreba da se postojeći budžet, drugačije rasporedi. Ukupan iznos budžeta nije menjan, tako da je visina budžeta ostala na planiranih 9 milijardi 267 miliona dinara – kaže Nenad Stanišić, član Gradskog veća za finansije.

Javnu rasprava o Nacrtu Odluke o izmeni budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu otvorena je od 11. do 17. juna 2021. godine.

Nacrt Odluke o izmeni budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu, istaknut je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, www.kragujevac.rs i oglasnoj tabli Gradske uprave grada Kragujevca.

Predloge i sugestije u pisanom obliku moguće je dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu javnaraspravakg@kg.org.rs, na adresu Gradske uprave za zajedničke poslove grada Kragujevca, Trg slobode br.3, 34000 Kragujevac ili ubacivanjem u kutiju za predloge koja se nalazi u holu prizemlja Gradske uprave, najkasnije do 17. juna, do 12:00 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.