Javni uvid u projekat Severne obilaznice od 8. do 15. decembra

Ekonomija Grad
  • Više hiljada kamiona koji sada nedeljno prolaze ulicama Lepenički bulevar i Bulevar Kraljice Marije, izgradnjom Severne obilaznice zaobići će Kragujevac, čime će od teškog tranzitnog saobraćaja znatno biti rasterećen i sam centar grada, kazao je Aleksanadar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

Ovo je jedan od projekata koji je Vlada proglasila od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju ne samo zbog zaštite životne sredine i pozitivnog uticaja na aerozagađenje u samom gradskom jezgru, već i zbog toga što će putnici iz pravca Batočine, kasnije i izgradnjom Gružanskog koridora, koji se nadovezuje na Severnu obilaznicu, bez zastoja i saobraćajnih gužvi, brže stići do Koridora 10, 11 i Moravskog koridora.

Severna obilaznica ukupne dužine 22 kilometra sa pet denivelisanih raskrsnica, počinje na međi Jovanovca i Cvetojevca, prolazi kroz Novi Milanovac, Opornicu, Poskurice, Draču i završava se petom denivelisanom raskrnicom na međi Dragobraće i Đurisela, kod mesta Katrga, odakle je predviđen početak Gružanskog koridora. Njena izgradnja planirana je u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno pet a u drugoj 17 kilometara. Prva faza izgradnje za koju je urađen Urbanistički projekat i za koji je oglašen Javni uvid, počinje na granici mesta Jovanovac i Cvetojevac, a završava se u Novom Milanovcu, pre puta za Resnik. Javni uvid i prezentacija počinju 8. i trajaće do 15. decembra, do kada će zainteresovani građani i privrednici moći da se informišu i daju svoje predloge i sugestije na Urbanistički projekat Prve faze izgradnje Severne obilaznice.

On će biti objavljen sa sajtu grada Kragujevca a određena su i lica iz Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, koja će u svojim prostorijama zainteresovanima davati dodatna pojašnjenja. Prema najavi ministra Momirovića, podsetio je Milošević, početak izgradnje Severne obilaznice planira se za mart 2022. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.