Jeremić: Ne bude li revanšizma, zlo će se vratiti, lopovima oduzeti imovinu

Izbori 2022

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se ne sme ponoviti greška učinjena posle 5. oktobra 2000. godine, kada nije sprovedena temeljna lustracija, što je doprinelo da se 2012. godine „kancer vrati u još goroj formi“, i da je zato po promeni vlasti SNS-a neophodan nemilosrdan revanšizam, zasnovan na zakonima i pravnim normama.

  • Posle 5. oktobra u zatvoru je završio samo Slobodan Milošević. Nikome nije oduzeta imovina stečena ratnim profiterstvom i na druge nelegalne načine. Nikome nije bilo zabranjeno da se bavi javnim i drugim poslovima, iako su izazvali tešku nesreću, smrt, suze, doveli nas pod sankcije i bombe, isterali sa vekovnih ognjišta“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je promena vlasti prvi korak u ostvarenju strateškog cilja – promene sistema, a ne samo aktera koji njime upravljaju – i da je za to „apsolutna pretpostavka revanšizam“.

  • Pred nama je velika borba protiv verovatno najbolje organizovanog zla u nacionalnoj istoriji Srbije. Aktuelna vlast je stvorila nakaradan sistem, u čijem je pravljenju učestvovala i devedesetih godina, a danas ga je učinila čvršćim i grđim nego ikada. Taj sistem onemogućava bilo kakav individualni i kolektivni napredak. Iz javnog života po promeni vlasti moraju da budu uklonjeni moralni izgrednici poput Željka Mitrovića, Dragana Vučićevića, Olivere Zekić, Nebojše Krstića i svih gorih od njega, iako mi trenutno gori ne pada na pamet, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će se „zlo vratiti“ ako njima ne bude suđeno zbog „sklapanja neke koalicije ili dogovora ispod stola“.

  • Mora biti suđeno milijarderima prevarantima, bivšim kriminalcima i švercerima, Nikoli Petroviću, Zvonku Veselinoviću, vlasnicima „Milenijum tima“ Ivanu Bošnjaku i Stojanu Vujku i svim drugim lopovima, varalicama i izdajnicima. Narodna stranka će biti ključna snaga u budućoj vlasti, i te vlasti neće ni biti ako ne bude revanšizma, rekao je Jeremić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.