JKP Šumadija isplatila firmi OBI 16 i po milion dinara po sudskoj presudi

Grad

Kada je pre dvadesetak dana hodnicima tog javno komunalnog kragujevačkog preduzeća prostrujala vest da će zaposlenima kasniti plate zbog neke sudske presude, informaciju nije bilo moguće proveriti. Jer u JKP Šumadija na pitanja odgovaraju jedino kada se novinar pozove na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

A odgovor na naše pitanje jeste da je reč o pravosnažnoj sudskoj presudi Privrednog suda u Kragujevcu iz septembra 2019. godine. Da je tužba podneta četiri godine ranije – 2015. Kao i da je preduzeće OBI podnelo tužbu protiv JKP Gradske tržnice „radi naplate potraživanja za adaptaciju objekta“.

Nezvanično smo saznali da je reč o adaptaciji pijace u Bagremaru, ali bi za proveru te informacije bilo potrebno da se ponovo piše direktoru JKP Šumadije, pa da se između nedelju i dve čeka na odgovor.

Na naše pitanje – da li JKP Šumadija ima još sudskih postupaka, odgovor je da „postoje sudski postupci u kojima je JKP Šumadija Kragujevac tužilac a takođe i sporovi u kojima je JKP Šumadija tužena“.

Tagovi:

3 komentara

  1. Kakva pijaca u Bagremaru, pa ona vredi možda miion, dva dinara, dali je ovo moguće? Dali neko može da objasni ovu dogovoru ekonomiju?

  2. Sad ce saobraćaj da ugase u gradu kao ne treba im u jkp Sumadijiu a kopali oci da uniste gas i da ga prikljuce da bi im pokupili prostorije i lovu koju su imali u tom trenutku, nesposobni ga vode plasim se da ce privatniku da daju da voze po gradu da mogu da vrsljaju kako hoce i da se tale od toga

  3. Pametnom je dovoljno kada vidi ko je predmetni javni izvrsitelj.

    … i posle malo kroz Google o predmetnom javnom izvrsitelju i na primer:

    Izvršiteljka jača od zakona!
    efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva/potrosaci-aktuelnosti/izvrsiteljka-jaca-od-zakona/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.