JKP Šumadija: Recikliraj i osvoji ceger!

Grad Servisne informacije

U okviru projekta „Reciklažom do vožnje“ u četvrtak (19. avgust)od 11 i 30 časova održaće se akcija koja bi građane trebalo da uputi kako da koriste pametneh mašine za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada.

Akciju će podržati glumica Isidora Simijonović, a zainteresovani građani će kao nagradu za donetu ambalažu dobiti ceger.

Sam događaj počinje u 11 i 30 časova na pijaci Aerodrom, a podela cegera trajaće do 15 i 30.

Iz JKP Šumadija podsećaju da u reciklomat mogu da se odlože limenke, staklena i Tetra Pak ambalaža, kao i PET flaše. Za ubacivanje ambalaže u reciklomat građani dobijaju 4,00 dinara po ambalaži za gradski prevoz i mobilnu telefoniju.

Projekat „Reciklažom do vožnje“ sprovode operater ambalažnog otpada kompanija „Sekopak“ i JKP Šumadija Kragujevac u saradnji sa kompanijama Coca-Cola HBC, Apatinskom pivarom i Tetra Pakom. Projekat ima cilj da kroz sistem nagrađivanja motiviše građane Kragujevca da se aktivnije uključe u proces primarne selekcije otpada.

Tagovi:

1 thought on “JKP Šumadija: Recikliraj i osvoji ceger!

  1. Projekat “ recikliram do vožnje“ na žalost je samo mrtvo slovo na papiru. Reciklomati rade 2 dana u mesecu, ai to ako ih isprane. Ili su puni danima ili ne rade uopste. Svakodnevno prolazim, proverena informacija. Svi hvalospevi u medijima o funkcionisanju projekta su čista laž. Ne donosite ambalazu jer nemate gde da je reciklirate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.