Jovanović: Automatizovani sistem i nije nešto efikasan

Društvo Video

Nevreme praćeno gradom, vetrom i sugradicom, zahvatilo je juče tokom popodneva, više sela opštine Topola, Gornji Milanovac i Ljig. Prema informacijama, najviše je stradao zasad mladog voća odnosno maline i šljive, ali i polja pod pšenicom. 

grad u selu Šume, kod Topole

Prema informacijama koje je na svojoj Fejs stranici podelio član gradskog veća Topole, Dragan Jovanović, stradala su sela Brezovac, Vinča, Blaznava, Šatornja, Plaskovac, Božurnja, Lipovac, itd.

Prema nejgovim rečima, protivgradna odbrana je dejstvovala ali se pokazalo na prvom ozbiljnom ispitu “da ovaj automatizovani sistem i nije nešto efikasan”.

  • Samo sa područja stanica u Šatornji, Jarmenovcima, Masloševu i Vinči ispaljeno je oko 40 raketa u veoma kratkom roku ali se sve to pokazalo nedovoljnim. Moramo sagledati štetu u narednih par dana i videti da li je dejstvovano na vreme i da li se mogu utužiti nadležni. Jer pre par meseci nas je naš “dobri” ministar poljoprivrede na Bukulji ubeđivao kako su voćari Šumadije napokon zaštićeni kada su puštali u rad taj automatski sistem, napisao je Jovanović.
grad u selu Vinča, kod Topole

On je još dodao i da su ostali uskraćeni za informaciju koliko je taj sistem koštao, a da su, prema njegovim rečima, njegovu efikasnost danas imali prilike da vide.

video – privatna arhiva: Dragan Jovanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.