Jovanović: Dokument o izborima uopšten, EU dala prednost vlasti

Izbori/Bojkot

Generalni sekretar Narodne stranke, Stefan Jovanović, izjavio je danas da je dokument evropskih posrednika u dijalogu o izbornim uslovima „veoma uopšten i bez konkretizacije“ i da bi mogao da predstavlja osnov za napredak, ali i da ostane mrtvo slovo na papiru.

  • Evroparlamentarci su dali prednost vlasti u Srbiji, jer su prvo sa njom nedelju dana pregovarali o tom dokumentu, pa ga tek onda predstavili opoziciji, iako je bilo dogovoreno da učesnici u dijalogu budu ravnopravni i da dokument dobiju 1. septembra, rekao je Jovanović za Juronjuz (Euronews).

Jovanović je naveo da je Narodna stranka dokument dobila kasno sinoć i najavio da će se predsedništvo te stranke o njemu izjasniti u petak, 10. septembra, kada će odlučiti da li će Narodna stranka „davati amandmane i da li će dalje učestvovati u pregovorima.

Generalni sekretar Narodne stranke je dodao da je rok za izjašnjavanje o dokumentu 12. septembar, a da bi pregovori trebalo da budu nastavljeni 17. septembra i 18. septembra.

  • Predviđeno je da bi dogovor o izbornim uslovima trebalo da bude primenjivan šest meseci pre izbora, a ostaje da se vidi da li će tako i biti, zaključio je Jovanović.  
foto: Narodna stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.