JOVICA RADOVANOVIĆ: PET POSTO GRADSKOG BUDŽETA ZA RAZVOJ SEOSKIH SREDINA

Izbori 2022 Politika

Na konferenciji za novinare izborne liste “ 300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ predstavljen je program u delu koji se odnosi na podršku razvoju seoskih sredina.

Prema rečima Jovice Radovanovića, predsednika Narodnog pokreta “ Volim selo svoje“ predstavnici svig sela na teritoriji opštine Kragujevac su se udružili kako bi kroz svoj rad ponudili konkretna rešenja za razvoj sela. Kako je Radovanović istakao, na listi “ 300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ nalazi se 12 kandidata koji će se u gradskom parlamentu boriti da za 5 posto gradskog budžeta koji bi bio uložen u razvoj svih sela, što je prema njegovim rečima od 30 do 50 hiljada evra za razvoj infrastructure, ali i razvoj pojedinačnih domaćinstava i realizaciju projekata za unapređenje života na selu.

  • Trenutno je u Srbiji situacija takva da od oko 4800 seoskih sredina njih 1200 je pred gašenjem, a u oko 200 njih nema mladih, a kao najčešće razloge za odlazak iz sela navodi se loša infrastruktura, nedostatak škola, vrtića i sadržaja za mlade, istakao je Radovanović, što će u narednih nekoliko decenija, ako se nastavi sa ovom praksom, dovesti do potpunog gašenja sela.

Zbog svega navedenog, Radovanović poziva sve ljude iz seoskih serdina u okolini Kragujevca da na predstojećim lokalnim izborima podrže listu “ 300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ kako bi zajednički doprineli oživljavanju sela i unapređenju života na seoskom području.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.