Jubilej asocijacije proizvođača rakije „Šumadijska rakija“

Društvo

Veliki dan za proizvođače iz Šumadije

Četvrtak, 19. januar, 2023. za proizvođače rakije iz Šumadijskog okruga bio je značajan i veliki dan. Naime, nakon pet godina od osnivanja Asocijacije „Šumadijska rakija„, izabrana je nova skupština asocijacije, na čelu sa novim predsednikom.

Nakon održanih izbora članovi asocijacije i počasni gosti prisustvovali su svečanom ručku, koji je održan u Exlusive Event centru u Kragujevcu. U govoru koji je održao, sada već bivši predsednik Goran Mijailović iz destilerije Zavet, zahvalio se svim prisutnim zvanicama a posebno gostima iz Ministarstva poljoprivrede Republike Srbijeuprave grada KragujevcaPrivredne komore Srbije i Saveza proizvođača rakije Srbije.

On je iskoristio priliku da se pohvali svim uspesima koje je asocijacija postigla u njegovom mandatu, a koji su za cilj imali bolje pozicioniranje rakije u šumadijskom okrugu i Srbiji uopšte. Poseban akcenat stavio je na uspeh Šumadijskog festivala rakije, na koji su članovi ovog udruženja posebno ponosni.

Novi predsednik udruženja

Nakon obraćanja gospodina Mijailovića, zvanicama se obratio i novoizabrani predsednik Aleksandar Stanković iz destilerije Podrum Pevac. Nakon što se predstavio i zahvalio, obećao je da će svoj rad bazirati u smeru daljeg napretka udruženja.

Podsećanja radi, asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ jedan je od članova osnivača Saveza proizvođača koji je 2019. godine formiran u svrhu osnaživanja i promovisanja rakije kao dela srpskog nacionalnog identiteta.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede kao i članovi lokalne uprave grada Kragujevca.

Destilista vam prenosi delić atmosfere i kroz fotografije, a novom predsedniku i svim članovima želimo puno uspeha u godina koje su pred nama.

Izvor: destista.com

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.