Kako je Covid 19 uticao na Arsenal fest i turističku ponudu u Kragujevcu

Doba korone Grad

Pandemija Corona virusa (Covid-19), promenila je planove i redovne tokove raznih manifestacija, događaja, uticala na različite poslove u svetu, ali i kod nas. Velika atrakcija, i turistička ponuda našeg grada, Arsenal Fest, nije se održao ove 2020. godine zbog Corona virusa, kao i mnogobrojni planirani događaji i manifsetacije.

Arsenal Fest je najveća muzička manifestacija u Kragujevcu, koja spaja puteve, ne samo gradova Srbije, već i čitave bivše Jugoslavije i Evrope.

Kako je Covid-19 uticao na Arsenal Fest, kao i na turističku ponudu našeg grada, pitali smo Bojana Pavlovića direktora Gradske turističke organizacije grada Kragujevca:

  • Svakako da je Corona virus uticao na svaki festival, manifestaciju, naravno i na Asenal Fest kao najveći festival koji imamo, organizovan u našem gradu, u mnogome utiče na turističku ponudu. Ova godina je hendikepirana, i  za sve ostale festivale i manifetacije koje neće biti održane, ali ponajviše za Arsenal Fest, zato što nam on ipak dovede najviše posetilaca u naš grad tokom leta.

Pavlović kaže da su i grad i kragujevačka muzička scena na gubitku zbog toga što se ne održava Arsenal fest:

  • Svakako da je na velikom gubitku, pre svega grad, zato što je Arsenal fest profilisan kao festival različitih, specifičnih žanrova muzike, i okupljao je elitna imena iz regiona i svetske klase i to je u mnogome doprinosilo da u Šumadji i u Kragujevcu imamo jedan tako respektibilan festival. Naročito imajući u vidu da je bio deseti, jubilarni, i da su najavljeni jako poznati i kvalitetni izvođači, ove godine će Kragujevac biti u mnogome uskraćen za prisustvo tih izvođača u našem gradu.
  • Za nas kao grad je jako važno što je zapravo za nekoliko godina Arsenal Fest postao jedan od najrelevantnijih i najrespektabilnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ali i u celom Jugoistočnom delu Evrope. On zapravo uvek privuče veliki broj posetilaca što iz Srbije, ali i iz celog regiona koji dolaze u naš grad. To je nama jako važno jer doprinosi pre svega promociji našeg grada, očuvanju rokerskog zvuka i duha i promociji underground muzike. Arsenal je prošle godine  bio kandidovan za najbolji mali festival u Evropi, što je bilo veliko priznanje za organizatora festivala, a mi smo naravno ponosni na to što se takav festival održava u našem gradu. Arsenal Fest se održava u specifičnoj ambijentalnoj celini, Kneževom Arsenalu, koji predstavlja i biser našeg industrijskog nasleđa, odnosno industrisko nasleđe cele Jugoistočne Evrope, pa je eto to negde bio savršeni spoj.
Piše: Vanja Šubakić

Tagovi:

1 komentar

  1. Sram te bilo Pavloviću što spinuješ priču o Arsenalu da bi pokrio privatni interes kao navodni interes grada. Pričaš da je Arsenal biser industrijske arhitekture ! E pa vidiš jeste BIO a Vi iz SNS bahate neznalice ste takve štetočine, da samo uništavate staro, što ste pokazali na primeru Tržnice ali i Arsenala. Ako nisi bio Pavloviću a ti udji u taj biser o kojem pričaš AL PREKO DANA, i videćeš da je zahvaljuši Radomiru Nikoliću URNISAN , POLOMLJEN , IŠARAN I ZAPIŠAN godinama unazad od kada se tu odigravaju privatne tezge pod nazivom ARSENAL FEST koju organizuje ekipa koja verovatno deli pare privatno sa nekim iz opštine jer od zarade A IMA JE SIGURNO niste popravili ni jedan prozor u ARSENALU SRAM VAS BILO !!! Kako je za kulturu i informisanje zadužen Bjeletić harmonikaš, on je verovatno u dilu sa organizatorima a može biti i sa tobom kad tako bezočno lažeš da je Arsenal biser a ruiniran je toliko da je tamo moguće turiste dovesti samo NOĆU na koncert jer kad bi došli danju videli bi kako ste neodgovorni i nesposobni. A treba da te je sramota a ne da se hvališ kao direktor turističke organizacije kako se Radomir Nikolić brine o nasledju ! Ima stara poslovica NE BACAJU SE BISERI PRED SVINJE a u ovom slučaju se svinje se izgleda njima koriste godinama i prave štetu! Sram te bilo da taj urnisani kompleks zbog nemara i nesposobnosti Radomira Nikolića porediš sa evropskim nasledjem. Oni to nasledje oporavljaju i čuvaju a ne tezgare na RUINAMA a hvale se kako lepo izgleda. Ove godine bez ARSENALA sa Vama kao organizatorimai domaćinima je samo umanjena šteta koju bi ove godine pričinili i izlomili još neki preostali ceo deo prozora u našem a ne Vašem biseru . Zbog takve izjave treba Vas preventivno sve smeniti , tebe prvo jer lažeš da ARSENAL izgleda lepo a onda Bjeletića koji nije zamenio ni jedan prozor za 5 godina pa onda i ekipicu iz Doma omladine koja je izgubila proviziju od ovogodišnjeg Arsenala i koji samo misle na sebe i svoje dodatne zarade a ne i da daju neki dinar za oporavak nasledja kojeg jašu godinama i koje se zbog te takve privatne organizacije dodatno uništava ! Znaš li Pavloviću da je Predsednik saveta za obnovu ARSENALA Tomislav Nikolić koji za 5 godina nije obezbedio zamenu jedne cigle u zidu kad se toliko hvališ i kukaš što ste izgubili provizije od Festivala. kakav grad i interese grada nemoj lagati narod , možete mu pretiti motkom al narod nije glup, a i motka ima dva kraja, posbeno za one koji prave štetu gradu i koriste gradsko nasledje za privatne dilove !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.