KAKO POSTANETE „ĐUBRE OD GLASILA“ KAD NEKOG PODSETITE NA POLITIČKU PROŠLOST KOJE SE RADO NE SEĆA

Društvo

Glas Šumadije 19. januara naredne godine „puni“ dve godine. Za manje od dve godine postao je jedan od najčitanijih lokalnih internet portala (u prvih devet meseci preko pola miliona otvaranja stranice, a samo u oktobru više od 104.000), dok je vreme koje čitaoci provedu na stranicama Glasa Šumadije duže od trajanja informativnih emisija nekih televizija.

Glas Šumadije finansiraju dve osnivačice tako što rade po najmanje još jedan posao, pa sem od činjenica i ličnih uverenja da profesija ne sme da se obruka, ne zavise ni od koga i ni od čega. Takav Glas Šumadije građani često zovu da ukažu na problem, da jave da je neki problem rešen jer je o njemu obaveštena javnost, da zamole da objavi neku lepu vest, poput one da je doktorica iz Rekovca dva puta porodila dve žene „na terenu“ u neprohodnim levačkim selima…

Takav Glas Šumadije političke partije i grupe građana koje sebe smatraju opozicijom tolerišu, jer je jedan od retkih medija u Šumadiji koji ne pravi cenzuru kada je reč o različitim političkim stavovima. Upućeni kažu da takav GŠ gradonačelnika Radomira Nikolića „mnogo nervira“, a on sam da ne želi da daje izjave za Glas Šumadije jer nismo, „korektni prema Srpskoj naprednoj stranci i njemu lično“. Neki drugi funkcioneri Srpske napredne stranke daju izjave za GŠ, neki kažu da bi im to „loše uticalo na rejting“, a ima i onih koji novinarima priznaju da „ne smeju“.

Kada je čitaocu ogoljeno kako radi medij koji od osnivanja, iz meseca u mesec, beleži sve veći uticaj, red je da objasnimo i kako se postaje „đubre od medija“.

Kragujevčani se sećaju karantinskog premetanja vlasti 2014. godine. Legenda (neki karantinci se kunu da je istina, ali ne bi o tome) kaže da je poznati narodni pevač Radiša Urošević, tada ugledni član Jedinstvene Srbije znao da zapeva u hotelu u Končarevu, gde su „karantinci“ bili smešteni. Većina onih koji su iz jedne, prešli u drugu vladajuću koaliciju, sada pričaju da su u Končarevo samo svratili. Na javnosti je da proceni da li su, kako sada tvrde, iskreno verovali da na taj način pomažu gradu čiji je budžet u to vreme pred kolapsom, i sugrađanima kojima u javnim preduzećima kasne plate.

Ali niko ne bi smeo da kaže da se to nije dogodilo. Kao što ne bi smela da postoji tolika ostrašćenost prema mediju koji je u tekstu o najavi gradonačelničke kandidature Dušana Zeke Aleksića, podsetio na političku karijeru Zorana Jovanovića koji će, ukoliko to udruženje građana bude bilo u prilici da vrši vlast, biti zadužen za komunalnu delatnost, Oblast za koju je bio zadužen kada je gradonačelnik bio Veroljub Stevanović, kao i kada je u prvom mandatu gradonačelnik bio Radomir Nikolić. I koji je pre svega toga bio član Demokratske stranke.

Oni koji su prihvatili govor ulice nametnut poslednjih godina kao javni, nisu skloni promeni sistema, već zameni jednih drugima. A Glas Šumadije ne pati od amnezije.

Tagovi:

1 komentar

  1. Podsetite javnost da je Verko vas favorit u zagrljaju Milana spo (rolex) koji je presudio glasovima svojih odbornika da radomir otme vlast, tj zajedno su je otimali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.