Kako se biraju radnici u agencijama za obezbeđenje (VIDEO)

Društvo

Peti maj, oko devet sati. Prostor: ispred jedne kragujevačke banke. Dugačkak red. Čovek koji ima uniformu obezbeđenja reguliše redosled ulaska u banku. Mnogi nervozni, većina ljuta i na koronu i na red i na prvi radni dan.

U redu koji zauzima dobar deo trotoara i čovek koji se predstavlja kao policiajac u penziji. Kritikuje radnika obezbeđenja i neupućenima priča kako većina penzionisanih policajaca radi poslove privatnog obezbeđenja.

Glas Šumadije je već pisao o tome kako se biraju firme koje čuvaju imovinu grada i javnih gradskih preduzeća. Ali – kako se postaje „čuvar“?

Svi koji žele da rade u agencijama za obezbeđenje moraju da imaju licencu, koju izdaje MUP Srbije.

www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_privatnom_obezbedjenju.html

U kragujevcu obuku za zaposlene u obezbeđenju vrši agencija KGB sistemi. Obuka traje 21 dan, odnosno sto sati.

Vlasnik te firme Dragan Tomić kaže da od dvadesetak polaznika kursa bar petoro dobije mogućnost da radi poslove obezbeđenja u KGB sistemima.

Tagovi:

5 komentara

  1. Treba samo još dodati da je ovaj čovek SNS-ovac. Znam ga iz nekih ranijih vremena, bio je niži instruktor u karate klubu gde sam kao tinejdžer trenirao, prošle godine pred imitaciju izbora sam ga video na štandu stranke u Bagremaru kao jednog od volontera.

  2. On je odbornik SNS-a, inace njegov radnik je, takodje odbornik, pre par godina pretukao onu devojku na autobuskoj.

  3. Koliko je ova priča nameštena dokaz je što ovaj portal ne prikazuje sve komentare.

    1. Glas Šumadije ne objavljuje, niti će, komentare koje sadrže uvrede, kao i tvrdnje koje nije moguće proveriti. Različito mišljenje, debatu, suprotstavljene stavove, podstičemo

    2. Ma naravno da je nameštena kada ga niko ne dira! Radnici ga napuštaju jer ih maltretira i ne prijavljuje i ne plaća doprinose, inspekcija i policija ga ne kontrolišu jer je sa njima dobar a sada blati namerno konkurenciju jer hoće da preuzme posao i čuva gradska preduzeća! Žalosno!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.