OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako se glasalo u Lapovu

Društvo Izbori 2022

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Lapovu, biračko pravo imalo je  6.473 birača, koji su mogli da glasaju na 11 biračkih mesta. Na izbore je izašlo je 3.840 birača.

Na parlamentarnim izborima u Lapovu, lista Aleksandra Vučić je na prvom mestu sa 1.938 glasova. Lista Ivica Dačić – premijer Srbije, ima 484 glasova, dok lista Marinike Tepić ima 357 glasova.

Sledeća po broju glasova je lista dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju sa 195 glasova, zatim Srpska stranka Zavetnici sa 183 glasa, i lista Boška Obradović sa 166 glasova. Lista Vojislava Šešelja ima 130 glasova.

Koalicija Moramo i Suverenisti imaju isti broj glasova u Lapovu – 78, dok lista Borisa Tadića – Ajmo ljudi ima 62 glasa.

Lista Otete bebe Ana Pajić ima 23 glasa, Ruski manjinski savez 20 glasova, dok Romska partija u Lapovu ima 14 glasova.

Stranka pravde i pomirenja ima devet glasova, koalicija Albanaca doline i SDA Sandžaka imaju po tri glasa, a Savez vojvođanskih Mađara dva, dok Zajedno za Vojvodinu i lista Alternativa za promene imaju po jedan glas.

Predsednički

Na prvom mesti po broju glasova je Aleksandar Vučić sa 2.411 glasova, dok je na drugom mestu Zdravko Ponoš sa 433 glasa.

Milica Đurđević Stamenkovski na trećem je mestu po broju glasova u Lapovu, sa 327 glasova, dok je Boško Obradović iza nje sa 186 glasova.

Dr Miloš Jovanović imao je 165 glasova.

Ispod 100 glasova u Lapovu imali su Branka Stamenković, sa 69 glasova, prof. dr Biljana Stojković, 60 glasova, i Miša Vacić 46 glasova.

Foto: lapovo.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.