Karaoke parti i Isidora Stanišić – Dupli program SKC-a

Kultura

Večeras (četvrtak, 10. jun) u 20 sati na Letnjoj sceni SKC-a, (ako i na njihovom (Facebook live kanalu) održaće se se Karaoke Party.

– Pozivamo vas na Karaoke party na Letnjoj sceni SKC-a, da zajedno, kroz izbor pesama na srpskom, španskom, italijanskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku, upoznajemo različite kulture, pozivaju organizatori iz našeg SKC-a.

Učesnici su studenti Univerziteta u Kragujevcu.

Za ovaj događaj je planiran i prenos uživo sa njihove Fejsbuk stranice.

Dobrodošli!

Takođe večeras (četvrtak, 10. jun) u 21 sat na YouTube kanal SKC u okviru formata SKC „kvArt” biće emitovana emisija „Savremena igra kao prostor za revoluciju”, sa Isidorom Stanišić.

Gošća nove epizode u serijalu emisija SKC „kvArt” ovoga puta je Isidora Stanišić, jedna od najeminentnijih izvođača, koreografa i pedagoga savremene igre kod nas.

Sa Isidorom smo razgovarali o poziciji savremene igre na kulturnoj i umetničkoj sceni Srbije, o ulozi Bitef dens kompanije u negovanju i afirmisanju ove scenske umetnosti, kao i o plesnim predstavama i performansima koji nose koreografski potpis Isidore Stanišić. podsećaju autori „kvArta”.

Isidora je na sceni umetničke igre već 25 godina, i danas svoje umetničko iskustvo i široko stečeno obrazovanje prenosi mladim ljudima, prvenstveno na Odseku za savremenu igru u Baletskoj školi Lujo Davičo i u Bitef dens kompaniji. Dvostruki je dobitnik prestižne nagrade Dimitrije Parlić, koju svake godine dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za doprinos umetničkoj igri u našoj zemlji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.