Karte za Joakimfest u prodaji od ponedeljka

Kultura

Od ponedeljka, 19. septembra, zainteresovani građani mogu da kupe ulaznice za predstave koje će biti izvedene na 17. Međunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest, od od 7. do 12. oktobra u Kragujevcu. Komplet ulaznica košta 2.500,00 dinara, cena pojedinačnih karata u pretprodaji je 500 dinara za parter i 300 dinara za balkon, dok je na dan izvođenja predstava cena ulaznice 600, odnosno 400 dinara. Radno vreme biletarnice je od 10 do 14 i od 18 do 20 časova, radnim danima i subotom.

Na 17. Međunarodnom festivalu Joakimfest, u okviru glavnog programa biće izvedeno pet predstava glumačkih ansambala iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije, dok će u čast nagrađenih nastupiti glumci Nikšićog pozorišta. Sve predstave počinju u 20 časova.

U petak 7. oktobra festival otvara predstava Živi pesak, po motivima stvaralaštva Otoa Tolnaija i Pala Petrika u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, Pozorišnog udruženja Novem i Regionalnog kreativnog ateljea iz Kanjiže. Skupština je na repertoaru u subotu, 8. Oktobra. Predstavu izvode glumci Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke. Jugoslavija, moja otadžbina na repertoaru je u nedelju 9. oktobra, po romanu Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela, u režiji Marka Misirače. (Pozorište Prijedor, Gledališče Koper (Teatro Capodistria), i Fondacija „Fridrih Ebert Stiftung“, Republika Srpska – Bosna i Hercegovina, Slovenija). Beogradski Atelje 212 predstaviće se kragujevačkoj publici 10. oktobra u 20 časova predstavom Pristanak po tekstu Nine Rejn i u režiji Nebojše Bradića. Zvanični program završava se 11. oktobra u utorak predstavom My name is Goran Stefanovski Dramskog teatra iz Skoplja.

Na predlog organizatora festivala Knjaževsko-srpskog teatra u čast nagrađenih biće izvedena predstava Nikšićkog pozorišta Boing-boing u režiji Rastislava Ćopića, u sredu, 12. oktobra.

U okviru pratećeg programa planirana je promocija izdanja Sterijinog pozorja, tribina Međunarodni i regionalni pozorišni festivali u Srbiji – tradicija, izazovi, perspektiva, kao i javno čitanje drame Tri slike starosti Željka Jovanovića

Tekst: Snežana Milisavljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.