KG PRIČA: GARAŽE ZA PARKIRANJE GRADITI KROZ JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO, A NE NOVCEM GRAĐANA

Izbori 2022

Javne garaže u Kragujevcu su neophodne, ali ih ne treba podizati o trošku građana, već kroz javno-privatno partnerstvo grada i preduzetnika, smatraju u Kragujevačkoj priči. Ocenjuju da je tri miliona evra svih Kragujevčana nepotrebno  bačeno za javnu garažu koja se gradi u centru.

Prvi na listi KG priča, Edis Durgutović kaže da građani kroz saradnju grada i preduzetnika mogu da dobiju daleko više parking mesta, bez trošenja budžetskog novca i daljeg zaduživanja grada koji već grca u dugovima.   

  • Potreba građana Kragujevca za većim brojem parking mesta i neophodnost  izgradnje javnih garaža je nešto što se podrazumeva u 21. veku u gradu ove veličine. Ovakva praksa izgradnje parking garaže JKP “Šumadija” za tri miliona evra  javnih sredstava ne rešava problem, a bespotrebno rasipa pare svih građana Kragujevca. Problem parkiranja, odnosno izgradnje javnih garaža se rešava saradnjom sa privatnim sektorom. Kroz partnerstvo privatnog i javnog izgrađuju se minimum četiri neophodne parking garaže, a da to građane ne košta ni dinara, kaže Durgutović.

KG priča insistira da Kragujevčani  moraju da, bez ulaganja gradskog novca, dobiju dovoljno parking mesta i kvalitetnu uslugu po regulisanoj ceni. Zato je neophodno da se promeni dosadašnja praksa i da se novac građana ne baca uludo, poručuju iz Kragujevačke priče.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.