Konačno uživo na Letnjoj sceni SKC-a – Plesna predstava „Afterlife party”

Kultura

Eto, dočekasmo posle svih onlajn, „zuma platformi” „fejsbuk” i „tjub” kanala i izvođenje prave predstave sa publikom u kragujevačkom Studentskom kulturnom centru. Sutra, u nedelju, 30. maja u 21 sat na Letnjoj sceni SKC-a biće izvedena predstava „Afterlife party with Evergreen Eve”, Isidore Stanišić.

„Afterlife party with Evergreen Eve” je savremena plesna predstava u solo izvedbi same autorke, koja se odvija u grow box šatoru za gajenje biljaka. Prostor je limitiran, uslovi za rast i razvoj su veštački, sredina je bezbedna, cilj je trajanje. Pinus longaEva je vrsta borova koja se ubraja u najdugovečnije žive organizme na planeti.

Naša Eva je zimzelena, ukrasna i večno mlada u nastojanju/nastajanju. Brižljivo je sebe uzgajala i sačuvala. Od svega. Ima karakter puzavice. Tu je sukob. I poreklo. Podseća na svog budućeg avatara u digitalnom zagrobnom životu. Možda i nema razlike, ne znamo. Oseća se miris uboda četinarke, naježene i same. U sopstvenom htenju. Voli sve što vole mladi.

Koreografija i izvođenje: Isidora Stanišić

Muzika: Darja Janošević

Kostim: Jasmina Panić Samsara

Produkcija: Udruženje građana Gorgone, Olivera Kecojević, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Stanice Servisa za savremeni ples, KC MKM

Fotografija: Miloš Janjić

Ulaz je slobodan. Usled poštovanja propisanih mera, broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani mogu rezervisati svoje mesto putem telefona 060 0335027, podsećaju organizatori iz našeg SKC-a.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.