Koncert ansambla „BLISS“ večeras u 19 časova

Kultura

March 31 @ 7:00 pm – 9:00 pm
U četvrtak, 31. marta, u 19 sati, u Kući Đure Jakšića biće održan koncert ansambla „BLISS“, povodom obeležavanja 125 godina od rođenja Josipa Slavenskog.

Josip Slavenski je kompozitor elementarne snage ekspresije, smeo u istraživanju novih izražajnih mogućnosti, svojim opusom ukazao je na nove puteve razvoja ideja nacionalnog stila pristupajući narodnom melosu sa ekspresionističkog stanovišta. Njegov obiman opus obuhvata sve muzičke žanrove izuzev opere. Forma mu je najčešće rapsodična, slobodna, u harmoniju unosi najveće slobode, ulazeći u sferu politonalnosti i atonalnosti, instrumentaciju zasniva na akustičkim zakonima koje je posebno istraživao što rezultuje vrlo samosvojnim rešenjima i neobičnim tonskim bojama.

Ansambl „BLISS“ je kamerni ansambl osnovan 2013. godine. Sačinjen je od profesionalnih muzičara, koji su od osnivanja do danas, održali veliki broj koncerata u našoj zemlji. Ansambl nastoji da neguje umetničku muziku. Od prvobitno formiranog dua – violina i klavir, sarađujući sa različitim muzičarima, ansambl nastupa u formacijama trija, kvarteta, kvinteta i kamernog orkestra. Ansambl BLISS je stub Festivala kamerne muzike BLISS u Gornjem Milanovcu, gde nastupa od njegovog osnivanja.

Rezervacije su moguće putem mejla muzickicentarkg@gmail.com, telefona 034/33 42 64 ili porukom putem društvenih mreža Muzičkog centra Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.