Konkurs za nagradu Milan Mladenović

Kultura

Zadužbina Milana Mladenovića, raspisala je konkurs za nagradu „Milan Mladenović 2021“, pod sloganom „Prijavi svoju stvar“.
Pravo učešća na konkursu imaju autori iz zemalja bivše Jugoslavije. Autori mogu konkurisati sa pesmom čiji je tekst napisan na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Uslov je da su pesme objavljene između 1. jula 2020. i 30. juna 2021. godine, (do kada je konkurs i otvorne).

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučivaće regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska).

Stručni žiri će najpre odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića. A dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano, sa 2.000 evra.

Nagrada Milan Mladenović, ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini. Dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

foto: Zadužbina Milana Mladenovića
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.