Konkurs za upis na master akademske studije pri Univerzitetu u Kragujevcu na studijskom programu Informacione tehnologije

Društvo

Univerzitet u Kragujevcu u školskoj 2021/2022. godini upisuje studente na master akademske studije na studijskom programu INFORMACIONE TEHNOLOGIJE – jednoipogodišnje master studije (90 ESPB) na srpskom ili engleskom jeziku.

Na smeru ima 15 budžetskih i 20 samofinansirajućih mesta.

Pravo na upis imaju svi studenti koji stekli visoko obrazovanje najmanje na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB na studijskom programu iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, matematike, računarskih nauka, mašinskog inženjerstva, organizacionih nauka, informacionih tehnologija, biomedicinskog inženjerstva ili na nekom srodnom studijskom programu.

Upis na studijski program određen je brojem raspoloživih mesta i rangiranjem kandidata na listi koja se utvrđuje na osnovu rezultata prethodno završenog školovanja (postignut prosek na prethodnom nivou studija, dužine trajanja studija i stepen ekvivalentnosti studijskih programa).

Visina školarine za samofinansirajuće studente je:

za državljane Republike Srbije 100.000,00 dinara.
za strane državljane: 3.000,00 €.

Prijave na konkurs primaju se od 20. septembra do 8. oktobra, u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenta, ulica Jovana Cvijića bb, Kragujevac.

Obrazac Prijave za konkurs se može podići u prostorijama Centra za razvoj karijere i savetovanje studenta, a možete ga preuzeti i na ovom linku.

Svu dokumentaciju je moguće dostaviti i u elektronskoj formi, skeniranu, na mejl bojana.gerun@kg.ac.rs

Ako kandidat dostavi dokumentaciju u elektronskoj formi, u obavezi je da, ako ispuni uslove za upis, prilikom upisa dostavi svu dokumentaciju traženu Konkursom u originalu ili u overenoj kopiji.

Potrebna dokumenta za prijavu na konkurs:

popunjena prijava;
očitana lična karta (ili fotokopija lične karte);
overena kopija diplome (uverenja) o završenim prethodnim nivoima studijama;
uverenje o položenim ispitima tokom prethodnih nivoa studija ili overena kopija dodatka diplome;
dokaz o znanju engleskog jezika ako se opredeli da sluša nastavu na engleskom jeziku;
dokaz o uplati troškova za sprovođenje konkursa u visini od 3.000,00 dinara, koji se uplaćuje na račun Univerziteta u Kragujevcu 840-1128666-12;
tri fotografije 3,5 x 4,5 sm.

Strani državljanin može da se upiše na studijski program pod istim uslovima kao i domaći državljanin, ako mu se prizna stečena strana visokoškolska isprava u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i opštim aktom Univerziteta. Kandidat – strani državljanin, prilikom prijavljivanja na Konkurs, podnosi rešenje o priznavanju strane javne isprave ili potvrdu da je postupak započet.

Pre upisa kandidat – strani državljanin dužan je da Univerzitetu podnese dokaze:

  • da je zdravstveno osiguran za školsku godinu koju upisuje;
  • da zna srpski jezik ako se opredeli da sluša nastavu na srpskom jeziku ili engleski jezik ako se opredeli da sluša nastavu na engleskom jeziku.

Državljanin Srbije koji je završio prethodno obrazovanje u inostranstvu može da konkuriše za upis na studijski program ako ima rešenje o priznavanju strane visokoškolske isprave za nastavak obrazovanja na Univerzitetu u Kragujevcu i upis konkretnog studijskog programa. Ukoliko postupak priznavanja nije okončan, ovi kandidati uz prijavu podnose potvrdu o tome da je postupak u toku.

Kontakt telefon: +381 (0)34 300-425

E-pošta: bojana.gerun@kg.ac.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.