KORONA U ŠUMADIJI JE PALA, DA BI TAKO I OSTALO MORAMO DA BUDEMO DISCIPLINOVANI

Doba korone Društvo

Ovim rečima gotovo mesec dana direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu dr Dragan Vasiljević završava izveštaje koje redovno šalje novinarima. Uz podsećanje šta znači disciplina:

  • Da se pridržavamo svih preporuka… U zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od dva metra. Na otvorenom, distanca od dva metra, česta dezinfekcija ruku…
    Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke.

Tako je završen i izveštaj od večeras, poslednjeg dana maja. Do 20 sati, putem briseva, uzorkovano je 6260 pacijenata. Do 20 sati, od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva iz Kovid laboratorije „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Nacionalne laboratorije u Batajnici, nema pozitivnih pacijenata iz Šumadijskog okruga.

U kućnoj izolaciji, od početka epidemije do danas bilo je 2174 osoba u Šumadijskom okrugu. Danas – 13. Troje u Kragujevcu i desetoro u Topoli.

U kragujevačkom Kliničkom centru hospitalizovano je sedmoro pacijenata, dvoje je na respiratoru.

Tagovi:

1 komentar

  1. U kafanama, restoranima nema korone ali ni nošenja maski. Po javnim ustanovama, uslužnim radnjama jos po malo. Virus nije ispitan, malo se zna a dosta nagadja.Za par godina znacema vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.