Košarkaške nade “Zekasa” iz Rače na Rudniku

Košarka Sport

Ekspedicija od 30 igrača mlađih kategorija “Zekasa ’75” iz Rače boravila je sedam dana na košarkaškom kampu u organizaciji ovog kluba. Prvi cilj je, naravno, bio tehničko-taktička obuka, ali je boravak u gradiću na najvišoj šumadijskoj planini doprineo sveukupnom, ne samo košarkaškom razvoju, nego i socijalizaciji, pravilnom usmerenju ličnosti, ali i upoznavanju sa znamenitostima naše zemlje i na kraju rekreativnom odmoru kroz razne zabavne i edukativne aktivnosti.

Sa mladim košarkašima, među kojima je bilo najviše mini-basketaša i pionira, ali i poneki kadet, radili su treneri Predrag Parezanović, Miloš Obradović, Miloš Nikolić i Kosta Zlatković, a brigu o zdravstvenom stanju vodila je medicinska sestra Nevena Ćoralić, tako da je sve prošlo u najboljem redu.

Relja Petronijevic i Aleksandar Bozic, najbolji suteri

U isto vreme na Rudniku su boravili i mladi košarkaši “Pantera” iz Vranja, OKK Beograda, Interkoša i Uskoka iz Beograda, tako da su nekoliko ekipa, sastavljenih od igrača različitog uzrasta, imale priliku da prikažu dostignuti nivo košarkaške obuke.

I devojcice su igrale

  • Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom igre i rezultatima, iako su to bile trening utakmice, na kojima se nisu brojali poeni, kaže Miloš Obradović, veteran Košarkaškog kluba “Zekas ’75” i jedan od glavnih organizatora ovog kampa.

Sa utakmice protiv Pantera iz Vranja

Pored dva treninga dnevno i utakmica, organizovana je svakodnevna šetnja kroz šume pune kiseonika, poseta znamenitostima gradića Rudnika, upoznavanje sa spomenicima i značajnim ličnostima. Saznali su da u rudniku na Rudniku ima cinka, bakra, olova i srebra, ali s pravom može da se zaključi da su pronašli pomalo i zlata, koje će ukrasiti njihova sećanja.

Foto: KK Zekas ’75
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.