Kovačević: Neminovan pad standarda građana, kupovna moć sve slabija

Politika

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević, izjavio je danas da će životni standard građana padati do kraja godine čak i ako plate budu rasle, jer će kupovna moć slabiti pošto će za istu sumu novca moći da se kupi mnogo manje nego 2020. godine.

  • Sve što se uvozi, a neophodno je za proizvodnju, poskupelo je od 25 odsto do 100 odsto i tako su povećani prihodi u budžetu. Nikako ne mogu da se složim sa tvrdnjom ministra finansija Siniše Malog da bolja naplata PDV-a i ostalih poreza za 2,5 milijardi dinara znači i oporavak privrede, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da nema povećanja privrednih aktivnosti, nego se povećala cenovna osnovica dobara i usluga i naplata PDV-a iz uvoza, a prihodi u budžetu su povećani i zbog poskupljenja struje za industriju, koje takođe povećava osnovicu za porez.

  • Više od polovine ukupnih prihoda u budžetu čini naplata PDV-a iz uvoza što, na žalost svih građana Srbije, znači da domaća privreda zavisi od tuđih proizvodnji i da je Srbija ekonomski obolela. Skok u naplati takvih prihoda nije za ponos niti je dokaz da postoji trend oporavka, zaključio je Kovačević.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.