Kovačević: Stočarstvo na ivici propasti, broj stočara smanjen za četvrtinu

Izbori 2022

Član Predsedništva Narodne stranke, Vladimir Kovačević, izjavio je danas da je broj odgajivača stoke smanjen za četvrtinu i proizvodnja stoke je na istorijskom minimumu, što je tu granu poljoprivrede dovelo na „samu ivicu propasti“, a da je za to najodgovorniji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  • Nedimovićeva katastrofalna politika u oblasti stočarstva zauvek je oterala 25 odsto proizvođača iz tog posla, jer je proizvodnja postala neodrživa, odgajivači trpe ogromnu štetu. Ministarstvo poljoprivrede je reagovalo kasno, što dovodi u pitanje oporavak proizvodnje stoke, rekao je Kovačević.

Kovačević je podsetio da je i Privredna komora Srbije saopštila da su potrebne hitne mere zbog ozbiljnog pada stočarske proizvodnje.

  • Srbija nikada neće krenuti napred u stočarskoj proizvodnji, a položaj poljoprivrednika se nikada neće popraviti ako se problemi unapred ne sagledavaju, rekao je Kovačević. I dodao da „ako Narodna stranka dobije priliku u budućnosti da utiče na agrarnu ekonomsku politiku, nikada se više neće događati ovakvi paradoksi prvo puštanja niz vodu, pa potom subvencijama oživljavanja izmučenih stočara“, zaključio je Kovačević.  
foto: Narodna stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.