KRAGUJEVAC ĆE „U NAJSKORIJOJ BUDUĆNOSTI“ RASPISATI KONKURS ZA MEDIJE

Društvo Grad

Kragujevac će u najskorijoj budućnosti raspisati konkurs za sufinansiranje medijskih projekata od interesa javnosti i za to je budžetom grada opredeljeno osam miliona dinara, izjavila je FoNetu načelnica Gradske uprave za vanprivredne delatnosti Gordana Marković. Ona je rekla da Kragujevac u protekle četiri godine, „zbog veoma lošeg stanja budžeta, opterećenog velikim dugovima“ nije raspisivao konkurse za medijske projekte iako je pozakonu bio obavezan da to učini.

  • Ja se nadam da su ti dani iza nas i da ćemo ove godine poštovati zakon i raspisati konkurs u najskorijoj budućnosti, kazala je Marković.

Ona je, odgovarajući na pitanje FoNeta kako je i pored takvog stanja budžeta, bilo novca za finansiranje Radio-televizije Kragujevac (RTK), koja je nakon propale privatizacije ponovo vraćena u vlasništvo grada, podsetila da je posle peticije za opstanak te medijske kuće, sa potpisima 20.000 Kragujevčana, upućene gradonačelniku Radomiru Nikoliću, Grad povratio osnivačka prava nad RTK čime je postala gradsko preduzeće do ponovne privatizacije.

Grad Kragujevac i RTK su pripremili i predali svu dokumentaciju za privatizaciju nadležnom ministarstvu. Dok se to ne desi grad će je, kao svoje preduzeće, finansirati sa konta predviđenog za subvencije, izjavila je Marković. Ona je potvrdila da je 2018. godine, po tom osnovu na račun RTK prebačeno nešto manje od 39 miliona dinara, kao i da je za 2019. godinu, za tu medijsku kuću planirano 37 miliona dinara.

  • Mi smo za celu godinu, planirali 37 miliona dinara, ali se nadamo da će privatizacija biti obavljena znatno ranije, rekla je Marković.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.