Kragujevac domaćin Državnog prvenstva Specijalne Olimpijade u ženskom fudbalu

Grad

U Kragujevcu se danas održava Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u ženskom inkluzivnom fudbalu. Devet inkluzivnih timova od četiri devojčice sa posebnim potrebama i četiri iz opše populacije takimičiće se za plasman u reprezentaciju na Specijalnoj Olimpijadi Srbije. Na terenu u Vašarištu danas igraju inkluzivni timovi iz Pirota, Kruševca, Niša, Beograda, Zrenjanina, Jabuke, Pančeva. Podršku inkluzivnim sportistkinjama iz Kragujevačkog sportskog kluba Pčelice pružiće njihove vršnjakinje ŽFK Radnički. Sportsku manifestaciju otvorio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

  • Pravilo Specijalne Olimpijade je takvo da gradovi Srbije svake godine u jednom sportu budu domaćini, pa je ove godine Kragujevac domaćin ženskom fudbalu, kaže Nebojša Jevremović, predsednik Kragujevačkog sportskog kluba Pčelice za osobe s posebnim potrebama.
  • Značaj takmičenja i čitavog programa Specijalne Olimpijade je nemerljiv zbog druženja, takmičenja, da osobe s posebnim potrebama dobiju svoju šansu. Ovo je još jedan njihov test pred nastup u reprezentaciji na Specijalnoj Olimpijadi Srbije, rekao je Jevremović.

Od 9. do 12. juna Kragujevac će biti domaćin još jednog takmičenja – Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.