Kragujevac domaćin državnog prvenstva u karateu – Nikola Maslak takmičar KK „Juniora” osvojio medalju

Sport

Kragujevac je 25. oktobra u sportskoj hali u Šumaricama bio domaćin prvenstva Države u karateu u borbama i katama za kadete i juniore na kojem su nastupili takmičari iz preko 100 klubova koji su stekli pravo nastupa kroz kvalifikacioni ciklus. Grad Kragujevac prestavljalo je šest takmičara karate kluba „Junior” u borbama i osvojena je jedna srebrena medalja. Srebro je osvojio Nikola Maslak u teškoj kategoriji borbe sa tri pobede i jednim porazom.

Po rečima trenera Veljka Smolovića ovo je izuzetan uspeh u izuzetno jakoj konkurenciji.

– Osvojeno je srebro cilj nam je bio zlato. Takođe prvog dana osvojena je bronza u starijoj uzrasnoj kategoriji seniora ali smo imali peh povrede stopala kroz kvalifikacije pa je forma oborena nije se moglo trenirati punom parom što nije bilo dovoljno za zlato. Čestitamo šampionu Vasiliću iz Loznice na zasluženoj i fer borbi, izjavio je Smolović.

One je dodao da ono što raduje je činjenica je da su još tri takmičara Juniora iako su ostala bez odličja na ovom Državnom prvenstvu, najavili su da se od njih u budućnosti mogu očekivati rezultati u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. To su Marko Smolović, Sara Tomić i Vuk Vićentić. Na ovom Državnom prvenstvu nastupali si i takmičari „Radničkog” i „Zastave” ali bez značajnijeg uspeha.

Na slici: Nikola Maslak (u sredini) osvajač srebrne medalje sa Državnog Prvenstva za Juniore i bronzane medalje na Trofeju Srbije za mlađe seniore sa trenerima Radenkom i Veljkom Smolović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.