Kragujevac izdvaja 50 miliona za uslugu ličnog pratioca dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju

Društvo Grad

Odbornici Skupštine Kragujevca usvojili su danas odluku o uvodjenju usluge ličnog pratioca za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, za koju je iz gradskog budžeta obezbedjeno 50 miliona dinara, javlja Agencija Beta.

Lični pratilac će voditi dete do škole, biti sa njim na času i pomagati mu da prati nastavu i vratiti ga kući a pružaće mu pomoć u oblačenju, kretanju i održavanju higijene.

Pravo na tu uslugu imaće sva deca koja dobiju mišljenje interesorne komisije, a uključena su u vaspitno-obrazovne ustanove. U odabiru osobe koja će pružati uslugu ličnog pratioca učestvovaće i roditelji deteta kome je potrebna pomoć.

To je inače petnaesta usluga koju Kragujevac pruža u oblasti socijalne zaštite a takodje subvencioniše boravak dece u vrtićima i besplatan prevoz za sve učenike, kao i besplatnu užinu za učenike iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine je novina što je Grad preusmerio sredstva za doček Nove godine za lečenje dece, što je uradilo još šest lokalnih samouprava u Srbiji. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.