Kragujevac prvi u Srbiji uvodi eko-pravila za ugostitelje i prehrambenu industriju

Grad

Kako tvrdi predsednik ekološke radne grupe u lokalnoj samoupravi, Dejan Nestorović, Kragujevac prvi u Srbiji uvodi eko-pravila za ugostitelje i prehrambenu industriju.

  • Dobra stvar je da je već doneta turistička odluka za ugostiteljske objekte, koji će od januara 2023. godine morati da ugrade elektrostatičke filtere na bazi aktivnog uglja i da spreče neprijatne ,,aromatične mirise“, koji završavaju u vazduhu prilikom pripreme hrane. Pozivam građane da nadležnim inspekcijama na petom spratu u Skupštini grada redovno prijavljuju ugostitelje, počev od 1. januara 2023 godine, koji ne budu poštovali novu zakonsku odluku – apeluje Nestorović i ističe da se većina vlasnika lokala već zauzela za zaštitu životne sredine. Dobra stvar je što je većina pekara koje su do sada pekle najveće količine hleba i peciva u Kragujevcu već prešle na eko-peći ili su izmestile svoju proizvodnju van užeg jezgra grada.

Kako kaže Nestorović, za proizvodnju u gradskom eko- sistemu, po još jednoj ekološkoj novoj odluci u izradi, koristiće se samo  gas i struja, dok će u ruralnim eko-sistemima biti dozvoljene i čvrste sirovine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.