Kragujevac u dobrom ritmu – Festival muzičkog filma na Đačkom trgu u utorak i sredu

Kultura

Naš grad je ove godine bogatiji za još jedan Festival. U pitanju je Festival muzičkog filma – FMF, a organizatori „Kult” u saradnji sa udruženjem „Forma”, ističu da je ideja da se sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija. 

,,Počinjemo letnju sezonu u gradu dobrim rokenrolom, filmovima i svirkama. Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal Fest, svakako najveći rok događaj koji imamo”, poručuju organizatori. 

Naši sugrađani će biti u prilici da pogledaju dokumentarne filmove o legendarnim izvođačima rok muzike sa naših prostora, da razgovaraju sa rediteljima filmova i gostima, akterima istih, koji su prijatelji i saradnici velikana, ali i svedoci jedne epohe. Obe večeri Festivala završavaju se svirkom kragujevačkog benda „Vesele 80.”, koji će izvoditi numere Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekv-a i grupe Film. 

Program Festivala

22. jun u 21 sat

Film ,,Nebeska tema” o Vladi Divljanu, Mladen Matičević

Gosti – reditelj filma Mladen Matičević i pijanista Aleksandar Šandorov 

Svirka – „Vesele 80.”

23. jun u 21h

Film „Novi talas – 40 godina posle”, Nikola Knežević i Olga Kepčija

Gosti – rediteljka filma Olga Kepčija, rok kritičar Petar Janjatović i basista Zdenko Kolar

Svirka benda ,,Vesele 80.”

Festival muzičkog filma u Kragujevcu traje od 22-23. juna na Đačkom trgu i zvanično je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Ulaz slobodan!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.