Kragujevačka opozicija jedinstvena, ne utiču beogradske razlike

Grad Politika

Kragujevačke opozicione stranke za sada nastupaju jedinstveno. Pitali smo ih da li njihovu saradnju mogu da poremete različiti stavovi beogradskih stranaka povodom lokalnih izbora.

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodni poslanik te partije, Dalibor Jekić je kazao da odluke u vezi sa izlaskom na beogradske izbore neće uticati na dobre  odnose u kragujevačkoj opoziciji.

  • Svaki grad i opština ima svoje specifičnosti, odnosi u tim gradovima isključivo zavise od aktera na lokalu i da li imaju samostalnost u odlučivanju. Što se tiče našeg grada ne vidim da ovom trenutku može bilo šta da ugrozi jedinstvo opozicije. Naš protivnik je SNS i koalicija okupljena oko njih, a ne bilo ko iz opozicije bez obzira ako se ne slažemo po nekom pitanju.

Šef odborničkog kluba Nova snaga u Skupštini Kragujevca, Nikola Nešić je istakao da je Kragujevac grad koji zasigurno može da se pohvali i da prednjači u Srbiji saradnjom u opoziciji.

  • To je nešto na šta sam posebno ponosan bez obzira na sve razlike koje kao i svuda postoje. Sa strankama i grupacijama sa kojima smo nastupali na prethodnim izborima imamo bližu saradnju jer postoji veliko poverenje i razumevanje između nas. Polako se to poverenje širi i van užeg kruga koalicije Nova snaga Kragujevca ka ostalim akterima u opoziciji i to je ključ za dobar timski rad kada dođe vreme da se preuzme odgovornost za vođenje grada Kragujevca, kaže Nešić.

Opozicioni korpus u Kragujevcu je jak i stabilan, sve ćemo da učinimo da tako i ostane, kaže dr Predrag Delić, lider Narodnog pokreta Srbije u Kragujevcu.

  • Svakako da postoji taj imperativ zajedništva, i da jedino na taj način možemo da se borimo u našem lokalnom parlamentu a za dobrobit svih građana Kragujevca, kaže Delić.
Tagovi:

1 thoughts on “Kragujevačka opozicija jedinstvena, ne utiču beogradske razlike

  1. Crni Nesic 😂 maze sve stranke opozicije, radi po svom, menja stavove na dnevnom nivou i onda izadje sa javnom izjavom o vrhunskim odbosima sa ostalima.. pa znamo ko sta o kome misli i govori..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.