Kragujevačka opozicija: Odneli smo pobedu na Skupštini

Grad Politika

Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada Kragujevca, prekinuo je zasedanje Sednice posle 17 sati, a jučerašnje dešavanje na Sednici iniciralo je mnoga pitanja.

Pitali smo kragujevačke opozicione stranke da li je prekid Sednice nakon 17 sati rada pobeda opozicije ili ne.

Nikola Nešić, šef odborničkog kluba Nova snaga, istakao je da se pobeda jedinstvene opozicija upravo ogleda u tome da nisu imali rešenje i da su odustali od rasprave:

  • Predali su se jer su bili nemoćni da bilo šta urade. Ne mogu da donose odluke bez diskusije, tok sednice je preuzela opozicija i samo tako, stvari mogu da se menjaju. Ovo je uspeh svih građana Kragujevca, čak i onih koji si glasali za vladajuću strukturu iako toga možda nisu svesni jer opozicija brani grad i gradski budžet od zloupotreba pojedinaca.

Ivan Dubljanin, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke, istakao je da prekid sednice i njeno odlaganje za 10. maj jasno govori da vlast nema odgovor na postojeći način borbe opozicionih odbornika. Dodaje da Sednica gotovo nije odmakla od njenog početka, gledajući broj pređenih tačaka dnevnog reda, a trajala je 17 sati.

  • Odbornici opozicije nisu morali da primene bilo kakvo nasilje, već su gandijevskom metodom, strpljivo i dostojanstveno odgovorili na ćutanje vlasti u vezi sa nestavljanjem na dnevni red zahteva opozicije. Prava pobeda će biti kada se pred očima Kragujevačke javnosti bude raspravljalo o tome kako se troši novac građana Kragujevca, na šta idu stotine miliona dinara, a ja očekujem da će taj dan brzo doći. Mi odustati nećemo a nije isključeno da ćemo pored postojećeg načina borbe, uključiti i građane Kragujevca putem „Narodne inicijative“. Do tada spremni smo da istrpimo i uvrede vlasti, opomene, pokazivanje srednjeg prsta odbornicima i sve ono što jedna bahata vlast misli da može da uradi da bi nas sprečila u vršenju naše obaveze, kaže Dubljanin.

Šef odborničke grupe „Za Kragujevac – znamo se!” dr Miroslav Stojanovič Džiga dešavanja na Sednici i njen prekid nakon 17 sati komentariše kao pobedu opozicije:

  • Svakako pobeda, jer su oni glasali za prekid!
Tagovi:

1 thoughts on “Kragujevačka opozicija: Odneli smo pobedu na Skupštini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.