Kragujevačka opozicija: Ovo je slavlje sramote

Grad Politika

Kragujevačke opozicione stranke godinama ukazuju na nemarnost SNS vlasti u vezi sa započetom izgradnjom Centra izvrsnosti, piše Nova.rs. Za Stranku slobodei pravde (SSP) svečano otvaranje zapuštenog gradilišta je „specijalnost SNS-a da svoje neuspehe pretvara u pobede“. U toj stranci ukazuju na poražavajuću činjenicu da je najveći gubitak odlazak svetski priznatog naučnika i genetičara Miodraga Stojkoviča, koji je zbog nemara napustio ceo projekat i Srbiju.

  • Odlaskom eminentnog stručnjaka Miodraga Stojkovića, srpska i kragujevačka nauka izgubila je nemerljivu vrednost i šansu za razvoj. Opšte je poznata stvar, da tendere za značajne i skupe projekte u ovoj zemlji dobijaju izvođači bliski vlasti. Takođe, poznato je i da se za povučena sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj plaćaju penali ukoliko se objekat ne završi u ugovorom predviđenom roku, zato pozivamo nadležne da ispitaju ovaj slučaj kako bi se utvrdilo da li je neko od ovog i ovolikog zastoja imao korist i čija je odgovornost što se sa radovima toliko odugovlači, navode u SSP-u.

U saopštenju povodom današnjeg svečanog otvaranja zapuštenog gradilišta navode i da su „ostali bez teksta“, jer su mislili da su do sada „sve videli“.

  • Umesto da se taj projekat tiho završava, a da se medijski promovišu novi, mi smo svedoci slavlja sramote. Svečano otvoriti radove u prisustvu najviših predstavnika vlasti na objektu koji je postao spomenik nemara, besramnosti i manjka skrupula prevazilazi očekivanja i nas koji mislimo da smo sve videli. Čini se da oni za sramotu ne znaju, stoji u saopštenju SSP-a.

Svečano otvaranje zapuštenog gradilišta iznenadilo je i bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića (Zajedno za šumadiju), koji je još 2013. godine potpisao prvi ugovor o izgradnji Centra izvrsnosti sa tadašnjim ministrom prosvete Žarkom Obradovićem.

On za Nova.rs kaže da su kao opozicija u lokalnom parlamentu više puta zahtevali odgovor zbog čega je stala izgradnja Centra, ali kako kaže, sve je uvek „bilo obavijeno velom tajne“.

  • Ne znam zašto je to toliko kasnilo, a kasnilo se verovatno zato što to nekome nije bilo važno. Važnija je bila, recimo, Palata pravde koja se završila u razumnom roku državnim sredstvima, ali prema mom mišljenju, bilo je važnije da se uradi ovo. Nadam se i da će se uskoro završiti, jer nam je to stvarno potrebno, a da li će biti u najavljenim rokovima, to zaista niko više ne zna, rekao je Stevanović za Nova.rs.
Tagovi:

1 komentar

  1. Otvaraju odavno otvoreno i sada već prilično u korov zaraslo gradilište. Ali nije naprednjake (i ovog sirotog Ružića) ničeg sramota. Oni su tu da strahom i silom grade „novu“ Srbiju. Srbiju siromašu, prezaduženu i slabu u svim aspektima, Srbiju iz koje mladi beže da se više nikada ne vrate, Srbiju u kojoj caruje kriminal na svakom koraku i gde ljudi ne smeju da kažu šta misle i žele. To je naprednjačka Srbija budućnosti. Protiv tog suludo naprednjačkog projekta i njihove namere da se stvori takva Srbija moramo se svi boriti bez straha i bez uzmicanja. Za našu decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.