KRAGUJEVAČKA PRIČA I TOLERANCIJA – BORIS KOVAČEVIĆ – ŠUMA, PREDALA LIST

Izbori 2022 Politika

izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević – Šuma“, noćas, nešto posle 23 sata, Gradskoj izbornoj komisiji predala je potpise podrške građana i listu kandidata za izbor odbornika u Skupštini grada Kragujevca raspisanih za 26. april.

Uz izvinjenje što izbornu listu predaju u kasnim večernjim satima, Boris Kovačević – Šuma nosilac liste je rekao da je planirano da potpise skupljaju još dan ili dva ali ih je trenutna situacija primorala da to urade večeras.

  • Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo ovim poslom možda jesu najvažniji ali ima nešto i bitnije od toga. Trenutna situacija i korona virus su nas primorali da završimo sa poslom ranije jer nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru.

Iako su imali više, listu su iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će rekao je Kovačević učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi.

Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Kragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“ koju čine stranke nacionalnih manjina.

  • Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda. Izbori su jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao i za učesnike izbornog procesa i za građane. Dešava se da su mnogi nezadovoljni situacijom koja se dešava u gradu, a da godinama glasaju iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi da Kragujevac izgleda drugačije, kako bismo stvorili sredinu na kojoj ćemo biti svi ponosni, poručio je Kovačević.
Tagovi:

3 komentara

  1. Jel to znaci da ti ne treba ni 3 posto da predjes cenzus posto si na manjinskoj listi…? Bravo za ingenioznost u pokusaju…

  2. Objasnite ljudima jasno i nedvosmisleno da ste grupa građana nacionalnih manjina i da vam je u tom slucaju potrebno manje od 1% za cenzus ili 700-800 glasova. Na taj potez ste se odlucili jer je i ova cifra ogromna za pricu koju imate. Dakle, imali smo Slovake do sada, Ruse, a sada sa vama dvojicom imamo i Bošnjake i Crnogorce. To je neozbiljno i kalkulantsko bavljenje politikom. Traziti nacin da „prezivis“ na politickoj sceni. Bas bezveze nekako.

  3. Maja Stevanovic I Senka Stevanovic opet rodjacka lista malo kod Verka malo kod Sume smehoteka ,ajde cuvajte decu I sklonite se postace klizavo kad sve ovo prodje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.