Kragujevačke Demokrate „spremne za obračun sa mafijaškim režimom“

Izbori 2022 Politika

  • Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu izrazio je apsolutnu spremnost da svim snagama, bez ikakvih kalkulacija, uđe u završnu političku borbu za smenu mafijaške vlasti u Srbiji, navodi se u saopštenju koje je danas dostavljeno redakcijama.

Kako su iz DS-a naveli, to je jedinstveni zaključak sastanka Gradskog odbora kome je prisustvovala potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović. Oni dalje navode da je u Demokratskoj stranci u toku „ozbiljan dijalog na temu potencijalnog učestvovanja na redovnim predsedničkim i lokalnim izborima koji se očekuju na proleće i eventualnim parlamentarnim, ako budu raspisani.“

  • Gradski odbor u Kragujevcu kao jedan od najvećih i za rad stranke najvažnijih odbora u Srbiji, značajno utiče na formiranje stava koji će Demokratska stranka zauzeti i na organima stranke koji o tome budu konačno odlučivali, Predsedništvu i Glavnom odboru. Nakon diskusije i izveštaja koji su članovima Gradskog odbora podneli Potpredsednica stranke Tatjana Manojlović i Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i član Predsedništva Ivan Dubljanin, i diskusije u kojoj je učešće uzeo veliki broj članova odbora, zaključeno je da postoji spremnost i volja da se odmah i punom snagom krene u kampanju protiv mafijaške vlasti koja je zarobila državu i društvo, navode Demokrate.

U saop[tenju se navodi i da vbez obzira na konačnu odluku, odsnono da li će ući u kampanju za izbore ili za bojkot istih, stav je, kako navode Demokrate, da se ona mora doneti brzo i u demokratskom duhu.

  • Demokrate u Kragujevcu su sigurne da se kraj mafijaškoj vlasti nazire, da se ljudi i pored pritiska na njihovu egzistencijalnu nezavisnost oslobađaju straha od vlasti i da od relevantne i prave opozicije u Srbiji očekuju da se ujedini i režimu zada konačni udarac. Gradski odbor Demokratske stranke neće izostati ni ovaj put iz prvih redova borbe za pravedniju i demokratsku Srbiju, zaključuje se u saopštenju.

foto: Demokratska stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.