Kragujevački atletičar šesti na Evropskom prvenstvu – Lazar Anić sločio 7,81

Društvo Sport Video

Kragujevački atletičar i reprezentativac Srbije u skoku u dalj Lazar Anić zuzeo večeras (petak, 5. mart) je šesto mesto u večerašnjoj finalnoj seriji skakača na Evropksom dvoranskom atletskom prvenstvu u Poljskom gradu Torunu. Anić se za ovu poziciju izbroio već u prvoj seriji skokom od 7 metara i 81 centimetra.

U izuzetno jakoj konkurenciji skakača iz Finske, Švedske, Velike Britanije, Ukrajine, Nemačke, Rumunije i Grčke i šesto Anićevo mesto je odličan plasman, uzevši u obzir da su u finalu Evropskog prvenstva u Torunu nastupala najbolja petorica trenutnih evropskih skakača u dalj.

Prvo mesto (po drugi put zaredom Evropski prvak u dvorani) osvojio je Grk Miltijadis Tentoglu sa skokom od 8,35 (takođe u prvoj seriji) što je najbolji rezultat u ovoj atletskoj disciplini ove 2021. godine. Srebrnu medalju osvojio je Šveđanin Tobijas Montler sa skokom od 8,31 (državni rekord) a bronzu Finac Kristijan Puli sa rezultatom 8,24 (takođe nacionalni rekord).

Ispred našeg Anića kao četvrti i peti plasirali su se Mazur iz Ukrajine (8,14) i Nemac Etholcner (7,87) doj je Lazar (kao jedini Srbij koji je do sada u 21, veku skočio preko 8 metara) iza sebe ostavio britanskog takmičara Fičam Djuksa (7,79) i rumunskog reprezentativca Bitana koji je takmičenje završio sa skokom od 7 metara i 72 centimetra i Evropsko prvenstvo završio kao osmoplasirani.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.