Kragujevački kardiolozi rame uz rame sa evropskim kolegama

Društvo

Na upravo završenom, najvećem evropskom kongresu interventnih kardiologa PCR 2022 Paris, kardiolozi UKC Kragujevac uzeli su aktivno učešće.

Rame uz rame sa ostalim kolegama iz Evrope i sveta uspešno su prezentovane procedure iz angio sala našeg kliničkog centra. Na čelu sa direktorom kardiologije prof. dr Vladimirom Zdravkovićem, a uz podršku načelnika interventne kardiologije doc. dr Ivana Simića, svoje prezentacije su predstavile i mlađe kolege dr Dušan Nikolić i dr Đorđe Stevanović.

dr Dušan Nikolić

Kako je reč o svetski poznatom kongresu, prisustvo naših kardiologa omogućava ne samo njihovu dodatnu edukaciju, već i sučeljavanje mišljenja i konsultovanje sa drugim kolegama iz ove oblasti, što značajno doprinosi stručnijem i boljem tretiranju kardioloških pacijenata UKC Kragujevac.

dr Dušan Stevanović

Ovo nije prvo učešće naših lekara na navedenom skupu, ali je posle perioda pandemije prvo uživo obraćanje na nekom međunarodnom kongresu. Podsećamo da je u proteklih nekoliko meseci došlo do uvođenja novih procedura u sali za kateterizaciju UKC Kragujevac koje su vezane za intravskularnu litotripsiju, a ponovo je posle nekoliko godina zaživela i STEMI mreža kojom lekar Hitne pomoći u slučaju najtezih oblika akutnog infarkta miokarda direktno obaveštava pripravnu ekipu interventnih kardiologa o postojećem pacijentu. Na taj način se maksimalno skraćuje vreme u kojem pacijent sa infarktom treba da bude zbrinut, što sa druge strane utiče na smanjene oštećenja njegovog srčanog mišića. Sve su to značajni koraci u podizanju nivoa i kvaliteta rada u našem Kliničkom centru.

dr Vladimir Zdravković

Kako saznajemo, ove neće biti kraj, jer se uveliko radi na uvođenju novih, invazivnih metoda za lečenje hipertenzije, kao i pripremi za lečenje strukturnih bolesti srca. Boravak i rad profesora Zdravkovića u univerzitetskim klinikama u Nemačkoj i implementacija njegovog znanja uz svesrdnu podršku kolega sa Klinike za kardiologiju i novog rukovodstva UKC Kragujevac mora dati rezultate, te kardiološki bolesnici mogu očekivati uslugu na najvišem mogućem nivou.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.