KRAGUJEVAČKI KULINARI NIŽU USPEHE

Društvo Grad

Članovi HoReCa asocijacije Kragujevac, Stefan Ristović i Uglješa Stepanović, proglašeni su najboljima u seniorskoj, odnosno juniorskoj konkurenciji na Međunarodnom takmičenju “Vojvodina kulinarski kup”, drugom po redu, koje je održano u Novom Sadu. Na ovom takmičenju Iz  HoReCa asocijacije Kragujevac zlatom se okitio Vladislav Milošević, srebro je pripalo Aleksandru Biševcu, dok je Nemanja Milovanović osvojio merit diplomu.

Kragujevčani su na ovogodišnjem Vojvodina kulinarskom kupu još jednom dokazali da su na samom vrhu kulinarske scene u ovom delu Evrope, pošto su trijumfovali u najtežoj kulinarskoj disciplini “Crna kutija”, u kojoj kuvari imaju zadatak da pripreme jelo od nepoznatih namirnica.

Grand prix “The Best Junior Chef 2018” pripao je članu HoReCa asocijacije Kragujevac Uglješi Stepanović, a Grand Prix “The Best Senior Chef 2018” pripao je članu HoReCa asocijacije Kragujevac, Stefanu Ristoviću. Iz HoReCa asocijacije Kragujevac zlatom se okitio Vladislav Milošević, srebr je pripalo Aleksandru Biševcu, dok je Nemanja Milovanović osvojio merit diplomu. Zanimljivo je i da je Uglješa Stepanović proglašen za sveukupnog pobednika ovog takmičenja.

’Black Box’ takmičenje je ozbiljna i izuzetno teška kulinarska disciplina gde ne možete da vršite neke ozbiljnije pripreme i od koje  takmičari najviše zaziru. Na test se stavljaju sve kulinarske veštine, a najviše dolazi do izražaja kulinarska maštovitost i znanje. Nakon prošlogodišnjeg uspeha u timskom takmičenju, uspeli smo da održimo kontinuitet u radu i sasvim zasluženo osvojili oba Grand prix-a. Čestitam svim takmičarima, konkurencija je bila više nego ozbiljna, ali mislim da su iskustvo, uigran tim i pozitivna atmosfera koja vlada u našoj asocijaciji  presudili da odnesemo pobedničke pehare u Kragujevac. Nemamo odmora nakon ovog takmičenja, jer nas čeka  ozbiljno takmičenje sledećeg meseca u Novom Sadu ‘’Gastro kup Srbija’’ na kojem ćemo pokušati da ponovimo odlične rezultate’’, rekao je predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović.

Odluku o najboljima doneo je žiri u sastavu: potpredsednik Svetske asocijacije master šefova iz Londona, Geri Filbi, Steva Karapandža, Saša Mišić i Dragica Lukin. Na Međunarodnom takmičenju “Vojvodina kulinarski kup” učestvovalo je 40 domaćih i stranih takmičara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.