Kragujevački simfonijski orkestar 21. juna na Svetski dan muzike

Kultura

Eminentni italijanski umetnik, Dario Đorđele, pridružiće se kao solista Kragujevačkom simfonijskom orkestru na predstojećem koncertu povodom Svetskog dana muzike.

Dario Đorđele je diplomirao pevanje na Konzervatorijumu u Bolcanu i stekao mnoga priznanja. Dobitnik je prve nagrade na brojim takmičenjima u svojoj zemlji. Najznačajniji nastupi uključuju njegov operski debi 1996. godine u Teatru u Modeni, kao i nastupi u mnogim značajnim pozorištima kao što su Regio u Torinu, Opera u Rimu, Massimo u Palermu i mnogi drugi. U sezoni 2020. Dario Đorđele nastupao je u Lukreciji Bordžija u Teatru Verdi u Trstu, na dva gala koncerta u Areni u Veroni, takođe peva The Telephone Menotija i Il segreto di Susanna из Wolf-Ferrari zа Piccolo Festival del Friuli.

Višestruko nagrađivani italijanski dirigent, akordeonista i kompozitor, Igor Zobin, zajedno sa Đorđelijem i Kragujevačkim simfonijskim orkestrom prirediće izuzetan koncert na kome će izvesti kompozicije italijanskih kompozitora: Antonia Salijeria (ital. Antonio Salieri), Otorina Respiđija (ital. Ottorino Respighi) i Domenika Čimaroze (ital. Domenico Cimarosa).

Koncert je zakazan za utorak, 21. jun od 20h u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, a ulaz je besplatan uz prethodno obavljenu rezarvaciju na broj: (034) 334-264.

Izvor: FB Muzički centar Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.