Kragujevački socijalisti na prvomajskom uranku (VIDEO)

Grad Politika

Sa zvučnika O bela ćao i Računajte na nas. Kačamak je pripremio hotel „Šumarice“. Socijalisti, stariji, ali bar trećina i mladih, sede u bašti hotela. Mija Nikolić, Ivica Momčilović, Gordana Todorović… Da nije 1. maj, sve deluje kao jutarnja kafica u bašti restorana.

Gradski odbor SPS-a u Kragujevcu, prvi put posle 2019. godine, organizovao je obeležavanje Praznika rada.

Potpredsednica Gradskog odbora SPS-a u Kragujevcu Gordana Todorović podseća da je ta stranka prvomajski uranak poslednji put organizovala 2019. godine, ali da se zbog zabrane okupljanja za vreme korone od te prakse do danas odustalo.

  • Ovde smo od pola sedaj, građani odlaze, dolaze, posluže se…, kaže Todorović.

Potpredsednica kragujevačkih socijalista podseća da je SPS naslednica Srpske socijaldemokratske partije, koja je bila članica Druge internacionale.

  • Baštinimo te vrednosti. I jedno od osnovnih načela nam je borba za radnička prava. Našom politikom borimo se za bolje uslove rada, veće zarade, da nema rada na crno…

Primetno je da su Šumarice ovog 1. maja, sem bašte hotela – prazne.

Ni sindikati u Kragujevcu se nisu oglašavali, a vladajuća Srpska napredna stranka zakazala je uranak u 10 sati u selu Kutlovo.

Tagovi:

2 thoughts on “Kragujevački socijalisti na prvomajskom uranku (VIDEO)

  1. Sve mi to liči na skup nekog penzionerskog udruženja. Kao da su se penzioneri okupili da evociraju uspomene iz mladosti. To puno govori o kragujevačkim socijalistima i njihovoj političkoj budućnosti. Čini se da je budućnost SPS u KG nekako više vezana za Bozman nego za stranački podmladak (koji postoji samo u tragovima).

  2. Pa zar nisu imali neke mlađe članove stranke da ih uslikaju!? Ovako izgleda kao da je SPS na izdisaju. Preciznije rečeno, dok je ovih penzionera biće i SPS a kad oni nestanu nestaće i SPS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.