KRAGUJEVČANI DO SADA DONIRALI PREKO TONU GARDEROBE U HUMANITARNE SVRHE ZAHVALJUJUĆI EMPTY SHOP-U

Društvo Grad

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Kragujevac Plaza, pod imenom The Empty Shop, već 12 dana služi kao jedinstveno mesto u Kragujevcu na kome građani mogu donirati garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prvih 12 dana rada „prazne prodavnice“, građani Kragujevca su donirali skoro 1,1 tonu garderobe koja je predata Crvenom Krstu Kragujevca.

  • Otvaranjem Empty Shop-a unutar šoping centra Plaza želeli smo da omogućimo svim građanima Kragujevca da doniraju svoju neiskorišćenu garderobu i učine nešto lepo tokom praznika za one koji nisu u mogućnosti. Sudeći po jako pozitivnim reakcijama građana Kragujevca, ali i ogromnoj količini garderobe koju smo prikupili do sada, mislim da smo u tome i uspeli, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

Deo prikupljene garderobe (253 kg) je već preuzelo 315 osoba (63 porodice) koje nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, garderobu. Prioritet su imale porodice sa maloletnom decom kojima su potrebna sredstva za lekove i lečenje. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljen tokom januara meseca.

  • Hvala od srca, Plaza centru što je odlučio da pomogne Crvenom krstu u ostvarivanju humanih ciljeva i misije. Hvala dragim Kragujevčanima na ukazanom poverenju i velikoj pomoći da topla garderoba stigne do onih kojima je to potrebno. Veliko Vam hvala ne samo za kvalitetnu garderobu, već i za pelene kako za decu tako i za odrasle, hvala za igračke, cipelice… Svima želim srećnih novih 366 dana u 2020. godini.“, izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

Svi zainteresovani građani mogu predati čistu, ispeglanu i urednu garderobu za decu ili odrasle u prostoru Empty Shop-a svakog radnog dana između 12h i 20h. Pored garderobe, postoji mogućnost donacije obuće i pelena za decu. Građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu javiti svakog petka u prostorijama Crvenog Krsta Kragujevac, ulica Svetozara Markovića broj 7.

The Empty Shop u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren sve do 6. januara 2020. godine. Sva prikupljena garderoba će biti sortirana i predata Crvenom Krstu Kragujevac kako bi bila uručena socijalno ugroženim licima na teritoriji Kragujevca i okoline.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.