Kragujevčani štede struju, koriste led sijalice, ali – nema vajde

Grad

To su najčešći odgovori na naše pitanje – da li štedimo struju?

Većina učesnika u anketi kaže da štedi struju, koristi led sijalice, ponekad ih i odvija i gasi svetlo.

  • Veš mašina posle 22 sata, kuvam poklopljeno jelo na minimum, isključim ranije, led sijalice, ne peglam, TV se gasi posle pola sata sam, klima baš kad je pretoplo, objašnjava jedan naš čitalaca na koje sve načine štedi električnu energiju.

Ovaj čitalac je i odvijao sijalice i to na lusteru koji je imao šest, pa su bile uključene samo dve.

Zanimljiv je i odgovor učesnika ankete koji kaže da „nema frižider, ni rešo u stanu, a ni šporet“

  • Siđem u Trnavinu prodavnicu kad mi nešto treba i uzmem iz frižidera. Zimi držim stvari na hladnom na terasi ili prozoru. A kad sam u selu kuvam na smederevac, osim kad su vrućine.

Čitateljka piše da ima led sijalice, „proređeno“ uključuje bojler, isključuje tehničke uređaje iz struje noću i kada nijw kod kuće“.

  • Ali ne vidim neke vajde. Ugradili novi strujomer neki navodno novobaždareni, ali nije digitalni i od tada 250 KW više trošim, a dva su člana porodice manje. Neverovatna krađa. Komšije kažu da je njima sa postavljanjem tog novo-starog uredjaja značajno pala potrošnja, dve kuće i više članova plaćaju po 2.000 dinara manje nego ranije. Ja sam sve ovo reklamirala, ali nema pomoći, čitaju ono što piše. Pitanje je zašto svi potrošači u Kragujevcu nisu dobili digitalne strujomere već večinom po selima, kada je država uzela donacije za te namene.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.