Kragujevčanka Milica Jovanovoć u novembru učestvuje u izboru za mis Srbije u Egiptu

Grad

Mis Srbije je izbor lepote u Srbiji koji se održava jednom godišnje.
Kragujevčanka Milica Jovanović je ove godine ušla u finale izbora za Miss Srbije, izabrano je 20 najlepših devojaka Srbije od kojih će jedna poneti tu titulu. Pripreme i finale će se održati polovinom novembra u Egiptu.

  • Smatram da je ovo jedno predivno iskustvo ali da su pored lepote potrebni i intelekt, obrazovanje i moralne vrednosti. Vrlo je važno da budemo zrele ličnosti koje shvataju šta je odgovornost i koje su svakim danom spremne da sve više napreduju, kaže Milica.

Milica Jovanović, ima 18 godina, rođena je u Kragujevcu. Živi u selu Cerovac gde je završila prva četiri razreda osnovne škole ,,Sreten Mladenović“ a ostala četiri razreda u susednom selu Desimirovac. Nakon završenog osmog razreda, nosilac je ,,Vukove diplome“ i titule ,,Đaka generacije“, uprkos tome što je prvi razred krenula da pohađa sa samo šest godina.
Tokom svog osmogodišnjeg školovanja učestovala je na mnogobrojnim školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz oblasti srpskog jezika i književnosti, istorije i matematike gde je pokazala odlične rezultate. Upisuje Srednju Medicinsku školu sa domom učenika ,, Sestre Ninković“ u Kragujevcu.

S obzirom da je mlađa od svoje školske generacije planira da u sledećoj školskoj godini polaže prijemni ispit za upis na Fakultet Medicinskih nauka u Kragujevcu. Bila je aktivni učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija.

U njenoj biografiji piše da dobro poznaje engleski jezik, osnove ruskog i latinskog jezika, a u slobodno vreme samostalno uči španski jezik.

Tagovi:

4 komentara

  1. Pojam lepote je relativan i treba ukinuti ovu degradaciju žena. Znamo sta se dogadja u ovim “ agencijama za izbor za mis“! Umesto da devojka ulozi trud u obrazovanje, licni integritet ona gola šeta ispred nekakvog “ žirija“ nudeći – šta ?

  2. Koleginice samo napred. Lepota je bila inspiracije za mnoge umetnike vekovima u nazad, a biće tako dok kod je ljudskog roda. Nema tu prostora za mnogo filosofiranja.

  3. O ukusima ne vredi raspravljati. O načinu izbora i svemu ostalom vidi se iz priloženog. Ja ovoj mladoj devojci želim sve najbolje. Snaći će se ona i bez mog glasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.