Kragujevčanka Mina Crnogorac dobitnica nagrade u oblasti psihologije na Međunarodnom naučnom forumu u Moskvi

Društvo

Na Međunarodnom naučnom forumu mladih „Korak u budućnost“ nedavno održanom u Moskvi, nagrade su osvojile dve polaznice Istraživačke stanice Petnica. Jana Počuča iz Beograda je nagrađena u oblasti biologije, a Mina Crnogorac iz Kragujevca u oblasti psihologije.

Jana Počuča i Mina Crnogorac dobile su nagrade za svoje projekte realizovane na seminarima biologije i psihologije u Istraživačkoj stanici tokom 2019. godine, saopštila Petnica.

Mina Crnogorac, učenica Prve kragujevačke gimnazije kaže da je Petnica imala ključnu ulogu u njenom obrazovanju i formiranju interesovanja.

  • Takmičenje na kome sam učestovala mi je pružilo priliku da usavršim veštine prezentovanja na stranom jeziku i saznam čime se bave moji vršnjaci iz različitih država u svetu, ističe Mina Crnogorac.

Jana Počuča, učenica Prve beogradske gimnazije objašnjava da je u Petnici shvatila šta je zapravo nauka, odnosno da je to velika „igra bez kraja“.

  • Nagrada je došla kao potvrda da se mnogo noći rada na istraživanju isplati, ali i kao dodatna motivacija za dalje obrazovanje i usavršavanje, kaže Jana Počuča.

Ove godine rezultati su ostvareni na međunarodnom onlajn forumu, koji je krajem marta trebalo da bude realizovan u Moskvi, ali je zbog epidemije realizovan u oktobru preko onlajn platformi.

Izvor: RTS
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.