Krajem godine prvi radovi na severnoj obilaznici oko Kragujevca

Društvo Ekonomija

Planska i projektna dokumentacija za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnju državnog puta od Kragujevca do Mrčajevaca trebalo bi da bude izrađena do kraja ove godine, kada se može očekivati i početak prvih pripremnih radova.

Ovo je rečeno na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici radne grupe za praćenje i realizaciju projekta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevina izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca popraviće saobraćajnu pristupačnost ovog grada a izgradnja državnog puta doprineće opštem napretku investicionih ulaganja u infrastrukturu i ubrzanju ukupnog ekonomskog razvoja područja koje gravitira putu.

Na čelu radne grupe za praćenje i realizaciju projekta biće ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, a njeni članovi su i predstavnici Puteva Srbije, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i gradonačelnici Kragujevca, Kraljeva, Čačka i predsednik opštine Knić.

Nosilac izrade planske i projektne dokumentacije su Putevi Srbije, investitorsku funkciju u procesu izgradnje deonice imaće Koridori Srbije a predstavnici pomenutih gradova i opština učestvovaće u izradi planske i projektne dokumentacije.

Piše: Tanjug
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.