Kreativna Evropa u Kragujevcu

Kultura

Danas u 13 časova, u Svečanoj sali zgrade Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, Desk Kreativna Evropa Srbija, u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, organizuje Info dan o programu Kreativna Evropa i aktuelnom konkursu „Jačanje kulturne saradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana“.

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija. Biće predstavljeno iskustvo realizacije projekta kulturne saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Kragujevca i okolnih mesta – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu. Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o projektnim idejama ustanova i organizacija iz Kragujevca.

Program info dana:

13.00 – 14.00 Predstavljanje programa Kreativna Evropa i Konkursa za kulturnu saradnju na Zapadnom Balkanu, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija

14.00 – 14.15 Pauza

14.15 – 15.00 Predstavljanje iskustva učešća u projektu evropske saradnje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.