KRIZNI ŠTAB: SITUACIJA U KRAGUJEVCU STABILNA

Doba korone Grad
  • S obzirom na veličinu i broj stanovnika, situacija u Kragujevcu je stabilna i bez velikog broja obolelih. Dva su razloga za to – nema masovnih odlazaka i povratka iz inostranstva, a čak i ako ih je bilo Policijska uprava odlično radi svoj posao i drži pod kontrolom sve povratnike, rekao je predsednik Kriznog štaba, gradonačelnik Radomir Nikolić.

Nikolić je rekao i da je Krizni štab na vreme donosio preporuke koje su pretočene u odluke, mere i naredbe kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Na sednici su analizirani izveštaji referentnih institucija: komunalni servis odlično funkcioniše, starijim sugrađanima podršku pruža 140 volontera Crvenog krsta kao i ljudima koji su u izolaciji. Funkcionišu kol centri, sve referentne institucije su uvezane, svakodnevno funcionišu, ako nešto zastane reaguje se u momentu, rečeno je na sednici.

Sa Instituta za javno zdravlje Kragujevac do sada na analizu je poslato 582 uzorka od kojih je 42 pozitivno na korona virus a čekaju se rezultati još 76 uzoraka. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 1.700 osoba, koje poštuju odluku o samoizolaciji.

Krizni štab je dao posebne instrukcije inspekcijskim službama da se pažnja posveti i pojača kontrola u ustanovama za smeštaj odraslih i starih lica.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.